Gisteren maakte ik melding van Messenger Saldo (van ABN Amro) en onlangs kwam de Rabobank met een pratende website.
Vandaag zocht ik bij Wikipedia Nederland op het woord: Kennisnet en zag daar opeens het knopje:
Waar de Rabobank mee scoort blijkt bij Wikipedia dus al te kunnen! Nu wil ik het deze keer niet inhoudelijk hebben over de (actualiteit van de) informatie die over Kennisnet verstrekt wordt. Tenslotte is het al weer enige tijd geleden dat onze Koningin 25 jaar de scepter zwaait en heet Kennisnet inmiddels: Kennisnet ICT op School, maar de mogelijkheid om ook naar een website te luisteren in plaats van alleen lezen is best mooi. Wikipedia biedt het bestand aan als .ogg en daar heeft niet iedereen standaard de juiste codecs voor geïnstalleerd. Ook moet je het bestand downloaden om het te kunnen beluisteren. Mooier zou zijn om het te streamen, zodat je het na aanklikken gelijk kunt horen. Dat kan op deze manier:
probeer maar uit. (Bedenk wel dat ik niet inhoudelijk verantwoordelijk ben voor wat je hoort.)
De opname blijkt te zijn geplaatst op 26 april 2006. Maar wat nu als iemand iets (of veel) verandert op deze pagina, kenmerk immers van een wiki? De vraag is dus of een dergelijke uitbreiding bij zoiets als een wiki verstandig is? Er is immers geen sprake van een applicatie de automatisch de tekst voorleest die hij herkent op de pagina, maar het gaat om een bestand dat (door vrijwilligers?) ingesproken en ge-upload moet worden.
Ik werd trouwens op het idee gebracht om eens met een aantal zoektermen in Wikipedia te neuzen toen ik las dat de bibliografie van Pauw en Witteman ook gewoon daar te vinden is. Zoeken op trendmatcher leverde (nog) niets op. ICT en onderwijs geeft al een interessant lijstje, dat begint met ICT op School. Ook die info is trouwens sterk gedateerd. Verderop het ICT-Café, die dan weer genomineerd staat voor verwijdering. De pagina over Surfnet is in april voor het laatst bijgewerkt. Draag je als communicatiemanager of PR verantwoordelijke van een instelling ook de verantwoordelijkheid over de actualiteit en de juistheid van informatie zoals die op Wikipedia staat? Een vraag die ik mijn collega morgen eens zal voorleggen. Dit zou misschien toch pleiten voor zoiets als Citizendium voorstaat...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten