Vandaag over een maand start Dé tweedaagse Conferentie voor Onderwijsvernieuwing en ICT in Veldhoven, georganiseerd door het Consortium voor Innovatie. De conferentie wordt georganiseerd voor en door het MBO en VMBO. Gastcollege is dit jaar het Horizon College die voor het welslagen van deze conferentie veel leerlingen gaat inzetten!
Terecht stelt Wilfred Rubens dat het hier gaat om een unieke conferentie:
Met nu al meer dan 1100 aanmeldingen is het ook de grootste conferentie op dit gebied die ik ken in Nederland!
- De sessies worden verzorgd door vertegenwoordigers uit het onderwijs zelf. Er worden veel leerlingen ingeschakeld bij de organisatie. Drie leerlingen zijn lid van de programmacommissie. Tientallen leerlingen treden op als gastheer/vrouw en verzorgen ook de ICT-voorzieningen. Verder valt op dat leerlingen steeds vaker een rol krijgen bij de presentaties. Dit jaar is het thema ook: de leefwereld van de leerling.
- Deze conferentie wordt altijd goed geëvalueerd. En toch weigert de organisatie op de automatische piloot te varen. De organisatie probeert bijvoorbeeld het interactieve gehalte van sessies te bevorderen. Ook zijn er dit jaar voor het eerst verdiepingsconferenties binnen dit congres: intensieve workshops van 2,5 uur waar dieper in wordt gegaan op een bepaald thema. Verder wordt dit jaar voor het eerst gewerkt met een community, waar je onder andere verbindingen met andere deelnemers kunt maken. In deze omgeving is volop web 2.0-technologie toegepast (gebruik van tagclouds, twitter, enzovoorts). Met dank aan de mensen van Paragin|remindo die deze omgeving mee mogelijk hebben gemaakt.
- De keynotes van deze conferentie zijn altijd de moeite waard, de meeste workshops ook. Uiteraard is deze conferentie een prima plek om elkaar te ontmoeten. In vergelijking met commerciële congressen over (t)e-learning is deze conferentie zeker niet duur. De kosten wegen m.i. ruimschoots op tegen de baten.
In conferentieoord de Koningshof in Veldhoven is echter ruimte genoeg dus is aanmelding nog steeds mogelijk. Het volledige programma overzicht kun je hier downloaden.
Bloggers
Ook dit jaar zal een aantal bloggers verslag doen van de conferentie. Natuurlijk op hun eigen weblog, maar ook op het speciaal voor deze conferentie ingerichte weblog Veldhoven 2010.
Je kunt bijdragen verwachten van onder andere Serge de Beer, Joël de Bruijn, Rein Bijlsma, Jef van den Hurk, Patrick Koning, Wilfred Rubens, Annet Smith en Karin Winters.
Deze bloggers hebben tijdens de conferentie een streepje vóór:
Zo kunnen ze beschikken over een eigen snelle (draadloze) verbinding, is er een aparte boardroom voor hen ingericht en mogen ze bij alle sessies naarbinnen lopen, ook als deze al volzitten.
Daarnaast zal er naar verwachting natuurlijk ook veel getwitterd worden (#cvi2010) en we kijken hoe we deze berichtenstroom zo goed mogelijk kunnen bundelen en integreren in de nieuwsvoorziening over deze conferentie.
CvI Community
Nieuw dit jaar is ook de speciaal voor de deelnemers ingerichte CvI Community waarop iedereen eigen informatie kwijt kan. Je kunt aangeven waar je naar op zoek bent en kijken wat anderen te bieden hebben. Je kunt koppelingen maken en berichten voor anderen achterlaten. Ook is heel makkelijk te zien wie en van welke organisatie meedoet en ga zo maar door! Een goed beeld krijg je pas als je er naartoe gaat en je eigen profiel vult. Overigens is dit niet gebonden aan deelname aan de conferentie! Ben je wel geïnteresseerd, maar kun je niet aanwezig zijn in Veldhoven, dan nog kan deze CvI Community veel voor je betekenen.
De CvI Community blijft ook na de conferentie beschikbaar en kan zo een ontmoetingsplek blijven bieden voor iedereen in het (V)MBO veld die informatie zoekt of wil delen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten