Nu heb ik er zelf een in huis en kan ik het boek (321 pagina's) eens rustig bekijken. Een mooie glossy uitgave met op iedere bladzijde een bespreking van twee apps, compleet met screendumps, prijsopgave, versienummer en bestandsgrootte. In totaal worden er maar liefst 619 apps en games besproken!
Het boek is onderverdeeld in een gedeelte met alleen iPhone apps, iPhone + iPad apps en een gedeelte met applicaties die alleen geschikt zijn voor de iPad. Daarin de volgende rubrieken:
Amusement, Boeken, Diensten, Financiën, Fotografie, Games, Geneeskunde, Gezondheid & Fitness, Lifestyle, Muziek, Naslagwerken, Navigatie, Nieuws, Onderwijs, Productiviteit, Reizen, Sociaal Netwerken, Sport, Het Weer en Zakelijk.
Natuurlijk heb ik gelijk de rubrieken Onderwijs bekeken en dan is de oogst aan besproken applicaties niet heel groot. Het boek is dan ook niet specifiek voor het onderwijs geschreven dus is het al lang mooi dat het als rubriek is meegenomen! Ik kan me zo voorstellen dat er ieder jaar rond deze tijd een nieuwe versie van de App Bible gaat uitkomen.
Het boek wordt niet ondersteund door een website en dat is ook niet nodig want alle besproken apps zijn natuurlijk te bekijken in de Appstore. Maar wil je de iPad zelf een keer aan de kant leggen dan is dit een leuk boek om eens lekker doorheen te bladeren. Vaak zul je de iPhone of iPad toch weer snel erbij pakken om een beschreven app op te zoeken. Je weet namelijk nooit of de in het boek genoemde prijs nog wel klopt. Het boek is overigens met 900 gram wel wat zwaarder dan de iPad.
Al met al een leuke cadeau-suggestie voor Sinterklaas of voor onder de kerstboom!
Het boek zelf begint met de volgende tekst:
Als we Apple mogen geloven, dan bereikte de App Store op 20 oktober 2010 de mijlpaal van 300.000 third-party applicaties, Laat dat getal even op je inwerken: 300.000 applicaties en games, speciaal ontwikkeld voor de iPhone, iPod touch en iPad. En dat in amper twee jaar, want de App Store opende pas op 10 juli 2008 zijn virtuele deuren. En tegen de zin van Steve jobs. die eigenlijk van mening was dat de iPhone al deze extra functionaliteit helemaal niet nodig had. Third-party applicaties zouden alleen maar zorgen voor problemen, bugs en een 'verminderde consumentenbeleving'. Gelukkig bleek Steve Jobs het bij het verkeerde eind te hebben en zorgt de App Store inmiddels voor een aanzienlijk deel van de omzet van Apple.
Elke dag komen er tientallen games en applicaties in de App Store bij, waardoor het een schier onmogelijke taak is om deze allemaal bij te houden (en dan tellen we updates van bestaande applicaties nog niet eens mee). Om een beetje orde in deze chaos te scheppen hebben we meer dan 600 applicaties en games uitgekozen. In deze iPhone&More App Bible lees je of een applicatie echt de moeite waard is, of een game wel zo leuk is als de ontwikkelaar pretendeert en hopelijk doe je zelfs een aantal nieuwe ontdekkingen die je leven net even een stukje makkelijker maken. Ook lees je welke applicaties en games onmisbaar zijn op het homescreen van de mensen die aan deze App Bible hebben meegewerkt. Staat je eigen favoriete applicatie of game niet vermeld in deze 3OO-pagina tellende gids? Laat het ons dan gewoon weten, want het kan natuurlijk altijd gebeuren dat we jouw juweeltje tussen de 300.000 andere applicaties over het hoofd hebben gezien!Wat betreft onderwijs applicaties ligt hier misschien een rol voor het blad Vives, dat tenslotte door dezelfde uitgever op de markt wordt gebracht.
Het lijkt mij in dit verband handig om de site AppShopper te noemen.
BeantwoordenVerwijderenEr is ook een bijbehorende AppShopper app voor iPad/iPhone.
Je kan zoeken, door rubrieken heen fietsen, de actuele prijs en recensies bekijken en als je dat wil een notificatie krijgen als er een nieuwe versie van een genoteerde app is verschenen of als de prijs veranderd is.
~ appshopper.com
Dat vonden wij nou ook! Vandaar dat we in Vives nummer 110 (decembernummer)een kleine selectie geven van de interesantste onderwijs apps. Dit nummer verschijnt op vrijdag 3 december.
BeantwoordenVerwijderenMet vriendelijke groet,
Maaike Neuteboom, hoofdredacteur Vives
Dag Willem. Ik kom op je site doordat ik wat aan het googlen ben naar sociale media voor leraren. Ben een boekje aan het schrijven voor Ruud de Moor Centrum over leren in teams en daar wil ik de ondersteunende mogelijkheid van sociale media graag in meenemen. Nu ben ik wel nieuwsgierig naar netwerken, weblogs etc. die gaan over het gebruik van sociale media voor professionalisering van leraren en in lerarenteams. Dus niet direct voor toepassing in het onderwijs. Snap je wat ik bedoel? Schiet je iets te binnen wat voor mij interessant zou kunnen zijn om eens te bekijken?
BeantwoordenVerwijderen