Nieuws van de NOT |
SchoolMaster, marktleider op het gebied van administratieve software voor het voortgezet onderwijs, heeft gekozen voor een exclusieve samenwerking met schoolleverancier Koks Gesto voor de introductie van het administratiepakket Magister voor basisscholen. Hiermee wordt Koks Gesto de leverancier van dit softwarepakket voor het basisonderwijs.
De Magister Suite is een gebruiksvriendelijke applicatie die basisscholen administratief ondersteunt. Deze ondersteuning richt zich ondere andere op uitwisselen van leerlinggegevens voor de bekostiging met BRON, het volgen van leerlingen, het registreren van toetsen, de jaarplanning en het roosteren van een ouderavond.
Het volledige persbericht staat hier.
Naast pakketten als Esis en Parnassys betreedt Schoolmaster nu dus ook de markt in het PO. Wat een sterk verkoopargument zkan zijn is het feit dat wanneer leerlingen van het PO naar het VO gaan hun gegevens in zo'n geval mooi mee kunnen verhuizen, gegeven het feit dat veel VO scholen al met Magister werken. De ELO die in Magister zit ingebouwd wordt in het verhaal niet genoemd en zal ook niet standaard aan staan. Toch liggen juist daar mogelijkheden die het pakket zouden kunnen onderscheiden van "de anderen". Wel beloven ze dat onderwijsthema's zoals Doorlopende Leerlijnen, Passend Onderwijs en Digitaal Leren zullen worden meegenomen in de functionele ontwikkeling van de Magister Suite. Zie ik daar de ELO om de hoek kijken?
De vraag is natuurlijk of de markt voor administratieve pakketten niet al verzadigd is en scholen weinig redenen zullen zien om de overstap te wagen. De eerste basisscholen blijken er echter al mee te werken en als de ervaringen daar goed zijn kan het natuurlijk snel gaan.
Meer informatie over Magister voor het basisonderwijs vind je hier.
Disclaimer:
Dit is geen verkapte advertorial, maar ik ken een aantal mensen bij Schoolmaster en Koks Gesto en wens ze daarom alle succes met dit initiatief, Michiel, zet hem op!
Gegevens mee verhuizen kan al jaren met @VO (nu SOM) naar Parnassys...
BeantwoordenVerwijderenScholen die de uitrol van Magister overwegen doen er goed aan zich rekenschap te geven van het vigerende overheidsbeleid inzake ICT. De Nederlandse overheden stelt het gebruik van open standaarden verplicht, en Magister voldoet daar niet aan. Het gevolg is dat substantiële groepen leerlingen en ouders online niet bij Magister kunnen komen. De Tweede Kamer heeft hier al vragen over gesteld. Zie ook: http://www.janstedehouder.nl/2011/11/04/toenemende-leveranciersafhankelijkheid-geen-probleem-voor-minister-van-onderwijs/
BeantwoordenVerwijderen