Twitter biedt sinds kort de mogelijkheid om al je twitterberichten die je ooit op je eigen account geplaatst hebt op te halen. Die optie zie je nu nog niet standaard in je instellingen-menu. Daarvoor moet je eerst even onder Instellingen de Taal naar Engels en het Land naar Verenigde Staten aanpassen.
Als je dat gedaan hebt en je scrollt opnieuw naar beneden in je settings-menu dan zie je een nieuwe knop: Request your archive.
Klik daarop en je archief wordt aangemaakt. Dat kan even duren, maar je krijgt keurig een mailtje als je archief is aangemaakt met een link om het te downloaden.
Ondertussen kan je Taal en Land rustig terugzetten. Na een tijdje ontvang je dus een mailtje met een link naar de download. Je archief wordt gedownload als een .zip-bestand. Pak het bestand uit in een aparte directory en open 'index.html' in een browser om je informatie te bekijken. Dat ziet er dan zo uit. (Ik heb mijn archief even online gezet)
Update: Hier lees je hoe je je twitterarchief online kunt zetten.
Vervolgens kun je aan de rechterkant op de maanden klikken, maar je kunt ook zoeken in je archief. Dat laatste is natuurlijk heel mooi! Zoekend in mijn archief op het woord Kennisnet zie ik dat ik ze in de afgelopen jaren maar liefst 530 keer genoemd heb! Had je een foto bij het bericht geplaatst dan zul je deze ook zien. Deze wordt echter van internet gehaald en niet uit je lokale zip archief. Alle tweets staan in één .csv bestand. Het zoeken gaat middels javascript dat wel wordt meegeleverd.
Mocht Twitter er ooit mee stoppen (zoals Posterous) dan heb je in ieder geval je tweets nog!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten