18 maart 2013

Automatisch nakijken met Flubaroo

Waarom wordt er zo weinig gebruik gemaakt van digitale toetsen?
Dat is de vraag die Jan-Kees Meindersma stelt in een column op Kennisnet en waar al behoorlijk wat antwoorden op zijn binnengekomen.
Ook op LinkedIn wordt hier veel op gereageerd. Een goed verhaal dus, want het zet mensen in ieder geval aan het denken!

Zonder inhoudelijk op die discussie in te gaan wil ik in een screencast laten zien hoe makkelijk het is om een met behulp van Google formulieren gemaakte toets automatisch te laten nakijken. Dat kan door gebruik te maken van Flubaroo.

Flubaroo is een script dat je kunt toevoegen aan je formulier en dat op de achtergrond allerlei dingen voor je doet. Het laat zien welke antwoorden juist waren en stuurt zelfs een mailtje naar de invuller met de resultaten als je daarvoor kiest. Installatie lijkt misschien ingewikkeld, maar dat valt heel erg mee als je deze stappen volgt.

Wil je zien hoe het werkt? Bekijk dan onderstaande screencast.

5 opmerkingen:

  1. Een goede vraag!
    Met hier niet een bijdrage aan de discussie maar een uitleg over een concrete mogelijkheid om digitaal te toetsen die iedere docent morgen zou kunnen toepassen.
    Met deze heldere uitleg, die laat zien dat je binnen tien minuten een korte toets kan maken die ook nog automatisch wordt nagekeken, rest alleen nog de vraag: "waarom wordt er zo weinig gebruik gemaakt van digitale toetsen?"
    Misschien dat er na het lezen van deze post weer iets meer digitaal getoetst gaat worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie Tool, Willem Ik zal er aandacht aan besteden binnen het HAN- atelier over digitaal formatief toetsen die ik 9 April verzorg

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Grappig toch hoe dingen "onder de wind" zijn. Ik heb afgelopen periode met Edmodo en met Google incombinatie met Flubaroo geëxperimenteerd. Ik denk dat ik van de week in mijn beurt om te Bloggen kan aangeven wat het verschil is in prestatie tussen de leerlngen die gebruik hebben gemaakt van deze formatieve testen en degenen die dat niet hebben gedaan...
    Leuk. Dank je wel, Willem

    Overigens is het interessant om de leerlingen via FormEmailer op de hoogte te stellen van én de juiste antwoorden en dat van henzelf...

    Dico

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Willem,

    Helemaal "Flipping the calssroom" dit!
    Handig!
    Kun je ook zo'n instructiefilmpje maken voor een onervaren blogger over WordPress? ;-)

    vr gr Ilse

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Als ik kijk naar redenen om toetsen niet digtaal te toetsen dan denk ik voor mij persoonlijk aan de reeds aanwezige toetsen die behoren bij de reeds aanwezige methodieken. Dat maakt de stap wat lastiger te zetten.

    Ik denk wel dat in de toekomst ook de methodemakers zich veel meer gaan richten op digitale methodes en digitaal toetsen (en digitale rapporten)!

    BeantwoordenVerwijderen