Zo'n QR code generator vertaalt gewoon de karakters die je invoert naar blokjes. Dus hoe meer tekst of hoe langer de url, des te meer blokjes je krijgt. En hoe meer blokjes, hoe lastiger het is voor een scanner om de code goed uit te lezen. Dus is het slim om de url waarvan je een QR code wilt hebben eerst in te korten met een URL shortener. Ik gebruik daarvoor altijd goo.gl.
Bijkomend voordeel is dan dat je gelijk de beschikking krijgt over statistieken. Goo.gl houdt namelijk keurig bij hoe vaak een url wordt opgeroepen. Daarnaast maakt goo.gl ook nog automatisch een QR code aan, maar die heeft een grote witte rand die ik niet wilde hebben, vandaar dat ik zelf een generator gemaakt heb.
Hieronder zie je QR codes van dezelfde url, waarbij de tweede variant eerst kleiner is gemaakt via goo.gl
https://docs.google.com/presentation/d/1o2Ego BJeBw69LK8MpTmKj5LrsFfunkpYEbNjm2B P_nI/pub?start=true&loop=true&delayms=3000 | https://goo.gl/TJCtxk |
Wat is / zijn nu typische toepassingen waar een QR code zinvol kan zijn? Een link in de tekst zetten heeft hetzelfde effect. En er op klikken is voldoende. Voor de QR is nog een reader nodig.
BeantwoordenVerwijderenHet is handig voor al het drukwerk. visitekaartjes, brochures, flyers waarin je mensen extra info wilt geven. Dat doe je middels QR. Inderdaad niet in digitale vorm!
BeantwoordenVerwijderen