Een prachtige bundel! |
Een van de kenmerken van sociale media is dat je tijd- en plaatsonafhankelijk kennis kunt delen en kunt samenwerken. Om die invalshoek te illustreren, leek het Erno een mooi experiment de buitenwereld bij de workshop te betrekken. Voor wie er niet bij kon zijn, maar wel mee wilde doen, bood hij op zijn weblog een artikel aan met de samenvatting van zijn introductie en een beschrijving van het praktijkgedeelte. Om het aantal deelnemers zo groot mogelijk te maken, postte hij aankondigingen van deze activiteit in een aantal LinkedIngroepen en op Twitter (hashtag: #smiho).
Voor het verzamelen van de lesideeën werd de formulier-functie van Google Docs gebruikt. Het formulier dat de deelnemers in moesten vullen, correspondeerde met het format dat hij had opgesteld voor het beschrijven van het lesidee. De ingevulde gegevens kwamen binnen in een online spreadsheet, waar hij ze vervolgens uithaalde om ze te verwerken en redigeren in een verzamelbundel.
Op maandagochtend, 21 februari, 8.30 uur was de deadline. Erno was aangenaam verrast door de creatieve energie die vrij was gekomen op één vrijdagmiddag en in één weekend. Wat een mooie, diverse oogst! En wat een toewijding: er kwam zelfs een inzending binnen om half een in de nacht van zaterdag op zondag. Aan iedereen die heeft bijgedragen daarom een ‘thumbs up’ en veel dank voor de inspiratie!
Het resultaat is een prachtige bundel met ideeën. Sommige gaan over een heel specifiek onderwerp, andere zijn breed inzetbaar. Met een aantal kun je direct aan de slag, andere zul je nog moeten vertalen naar je eigen praktijk. Volg de instructies nauwgezet of ga er losjes mee om, schaaf bij op basis van ervaring, vraag feedback aan je leerlingen of studenten en... deel je inzichten met je netwerken.
Het boekje is dus in minder dan 1 week geproduceerd! Daarom is het niet ondenkbaar dat het document de nodige zetfoutjes bevat. Je kunt tekstcorrecties en -suggesties daarom doorgeven via erno@innodoks.nl. Erno zorgt er dan voor dat ze in versie 2.0 verwerkt worden.
Ik kan hier maar één ding aan toevoegen: Wat een geweldig project!
De bundel is gratis te downloaden vanaf het weblog van Erno Mijland.
Het enige dat het je kost is een tweet of een vraag!
Het is mede tot stand gekomen dankzij bijdragen van:
Douwe Beckmann, Florina Blokland, Maud Boelaars, Saskia Dellevoet, Isabelle Franssen, Mattijs Leeffers, Erwin Klaasse, Ruud van Leeuwen, Pauline Maas, Erno Mijland, Nely Mol-Griffioen, Jaap-Willem Mol, Dr. Paula M.C. Mommersteeg, Emmanuel Naaijkens, Peter te Riele, Tjeu Seeverens en Amber Walraven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten